Lancering van de website Wallonie Cyclable

  • Nieuws

  • Website

Lancering van de website Wallonie Cyclable

15/09/2024

Jean-François

Jean-François

Managing Partner

Deze maand september werd gekenmerkt door de lancering van de website cyclable.wallonie.be, een project dat werd uitgevoerd in samenwerking met Federate Agency, een gespecialiseerd communicatiebureau dat verantwoordelijk was voor het beheer van campagnes rond mobiliteit voor hun eindklant.

Als ontwikkelingsbureau was onze belangrijkste rol het ontwerpen en implementeren van een webplatform waarmee gebruikers zoveel mogelijk informatie kunnen ontdekken over de fietsinfrastructuur in Wallonië.

De website cyclable.wallonie.be

De website cyclable.wallonie.be is een essentiële bron om fietsen als mobiliteit te promoten in de Waalse regio. Het past binnen de doelstellingen van het Plan Wallonie Cyclable 2030, dat tot doel heeft het gebruik van de fiets voor dagelijkse verplaatsingen te verhogen en de afhankelijkheid van de auto te verminderen. De site biedt een intuïtieve interface die informatie verzamelt over de fietssnelwegen, de RAVeL-routes en de EuroVelo-routes, de Europese fietspaden die door Wallonië lopen.

Gebruikers hebben toegang tot interactieve kaarten van fietsroutes, veiligheidsadviezen en nieuws over fietsgerelateerde evenementen in Wallonië. De inhoud is ontworpen om zowel ervaren fietsers als nieuwe gebruikers aan te moedigen de fiets te gebruiken voor hun dagelijkse verplaatsingen. Het doel is om het fietsgebruik van 2% naar 5% te laten stijgen tegen 2030.

Onze samenwerking met Federate Agency

Voor dit project speelde Federate Agency een sleutelrol in het creëren en beheren van de communicatiestrategie rond de website en de initiatieven die verband houden met fietsbare mobiliteit. Hun communicatie-expertise zorgde ervoor dat een breed publiek werd bereikt en de aandacht werd gevestigd op de voordelen van fietsen in het kader van de ecologische transitie in Wallonië.

Aan onze kant nam ons team de volledige webontwikkeling van het platform voor zijn rekening. Dit omvatte het technische ontwerp, de integratie van interactieve functionaliteiten en het opzetten van een robuuste infrastructuur om een soepele en efficiënte navigatie te garanderen.

De site is ontworpen met oog voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, zodat gebruikers eenvoudig toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben, of ze nu beginnende of ervaren fietsers zijn.

Partnerschappen

Het succes van dit project met Federate Agency, met wie we al vele jaren samenwerken, weerspiegelt het vermogen van MV Studio om effectief samen te werken met externe partners om kwalitatieve digitale projecten op te leveren.

Deze aanpak stelt ons in staat om in te spelen op de specifieke behoeften van projecten en tegelijkertijd te voldoen aan de verwachtingen van eindklanten.

Deze samenwerkingen stellen ons in staat om diverse vaardigheden te combineren om innovatieve en op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen, of het nu gaat om projecten in de publieke of private sector.

Conclusie

De lancering van de website cyclable.wallonie.be is een belangrijke stap in de promotie van duurzamere mobiliteit in Wallonië. Dankzij onze samenwerking met Federate Agency konden we een functioneel en toegankelijk platform leveren dat tegemoetkomt aan de behoeften van zowel fietsers als openbare instellingen.

Dit project toont ook het belang aan van strategische samenwerkingen voor het succes van relevante digitale projecten.

U kunt de website ontdekken door cyclable.wallonie.be te bezoeken.

Laten we praten over
uw project!

Neem contact met ons op om uw behoeften te bespreken onder het genot van een kop koffie!